Terugblik informatieavond: in gesprek met direct-omwonenden

21 december 2020

Op dinsdag 15 december 2020 gingen Pure Energie en Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter (SDEWE) tijdens een digitale informatieavond in gesprek met direct-omwonenden over de ontwikkeling van het zonnepark Wierdensche Aa aan de Beverdamsweg in Wierden.

Tijdens deze eerste informatieavond namen wij de deelnemers mee in het plan, de stand van zaken en de manier waarop de omgeving van het zonnepark betrokken wordt bij de verdere uitwerking van het plan. Ook gingen we verder in op de mogelijkheden voor financiële deelname. Na afloop van de presentatie stelden de aanwezigen veel vragen over de landschappelijke inpassing van het zonnepark en de mogelijkheden voor financiële participatie. Harld Schuldink, projectleider Pure Energie: ‘Het is voor ons heel belangrijk om in een vroeg stadium te horen hoe direct-omwonenden tegen ons idee aankijken en welke vragen zij hebben. Zo werden een aantal goede aandachtspunten meegeven en suggesties gedaan over de landschappelijke inpassing van het zonnepark. Daarnaast heeft een aantal deelnemers zich direct opgegeven voor onze werkgroep om het plan voor het zonnepark samen verder uit te werken. Door actief in gesprek te gaan en mee te denken kunnen we wensen, behoeften en ideeën van de omgeving nadrukkelijk meenemen in de uitwerking van ons plan.’

Financiële deelname

Tijdens deze bijeenkomst zijn ook de mogelijkheden voor financiële participatie ter sprake gekomen. Door de samenwerking tussen Pure Energie en SDEWE komt de helft van het zonnepark in lokale handen. ‘Dat betekent dat de Wierdense samenleving straks via de SDEWE ook financieel mee kan profiteren van de komst van het zonnepark. De manier waarop we dat als stichting willen gaan invullen, willen we graag met de Wierdense gemeenschap verder uitwerken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van uitkeren van rendement, maar ook door financiële bijdragen aan lokale, duurzame initiatieven en projecten. Daarom vragen we iedereen die geïnteresseerd is in financiële participatie om zich alvast te melden. Dat kan via de website van SDEWE: www.duurzaamwierdenenter.nl,’ aldus Kees van Dorth, projectleider SDEWE.

Vervolgstappen

In het begin van het nieuwe jaar wordt in samenwerking met de werkgroep het plan voor het zonnepark verder uitgewerkt. Onder andere via deze website kan iedereen dit proces volgen. Ook kan iedereen zich via deze website aanmelden voor de digitale nieuwsbrief en het verslag van de eerste informatiebijeenkomst lezen. Daarnaast wordt in de loop van het nieuwe jaar nog een informatieavond georganiseerd voor een breder publiek.